Броени часове остават до най-важния мач за България в последните години. Националният ни отбор излиза в решаващ плейоф за класиране на Европейските футболни финали догодина. Футболистите на Георги Дерменджиев се изправят срещу Унгария на националния стадион „Васил Левски” тази вечер от 21,45 часа.

Екипите на нашите национали вече са в съблекалнята на ст. "Васил Левски" и чакат пристигането на отбора.

Национали съблекалня

източник: официален сайт на БФС

При победа днес, „трикольорите” ще запазят шансовете си за участие на големия форум и ще се изправят срещу победителя от двойката Исландия – Румъния. България имаше късмет при жребия, който отреди националите да бъдат домакини и в двата мача.

Днес със сигурност трябва да бъде излъчен победител в мача, което означава, че той може да бъде решен и след продължения или дузпи.


Още по темата:

Инсталираха ВАР на "Васил Левски"

Кралев с предупреждение към феновете

Звездата на Унгария: България е много силен отбор

Чудесна новина! Повече публика за мача с Унгария!


След среща на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и изпълняващия длъжността президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов, бе взето решение на стадиона да могат да присъстват 20% от капацитета на стадиона, който е с 42 470 седящи места. Задължително е привържениците да носят защитна маска или друго средство покриващо носа и устата. На входовете на съоръжението ще бъде измервана телесната температура на всеки посетител, а такива с видими симптоми на настинка няма да бъдат допускани до трибуните. Ще бъдат осигурени и дезинфектиращи средства при влизането на трибуните.

Селекционерът Георги Дерменджиев определи днешния двубой като „най-важния мач в неговата треньорска кариера”, а също така допълни, че сблъсъкът е с много голяма важност за бъдещите поколения у нас, тъй като класиране на Европейско първенство ще повдигне изцяло настроението сред нацията.

Антон Узунов
27 снимки

„Настроението в отбора е добро, наистина. Този мач се чака от много време. Знае се какви са причините, за да дойде тази дата и да играем тук. Мисля, че отборът е готов за един подобен двубой, който да се изиграе. Важното е  какво ще направят играчите на терена. За състава съм наясно кои ще вземат участие. Напрежението е малко повече, така е, но аз се опитвам да го туширам, за да избегнем тази емоция, която би могла да не ни донесе добро. Добре е изобщо, че ще има публика. Мисля, че това ще принесе позитив за отбора. Българският фен от много време чака такъв мач и се надявам, че те ще подкрепят националния тим”, сподели специалистът.


21,45 България – Унгария

Стадион: „Васил Левски”, София

Рефер: Шимон Марчиняк (Полша)

България: Илиев, Сисиньо, Терзиев, Божиков, Недялков, Малинов, Карабельов, Десподов, Неделев, Иванов, Краев

Унгария: Гулачи, Ланг, Орбан, Ат. Салай, Беше, Шигер, Наги, Калмар, Холендер, Шалай, Ад. Салай