Новият селекционер на младежкия национален отбор Антони Здравков сподели, че има лична цел – да се опита да класира тима за Европейско първенство.

Бившият наставник на Левски смята преди това да изгради нов облик на тима, който се очаква под очакванията в последните години. В изминалите квалификации тимът записа 5 загуби от 10 мача, в това число с 1:7 като гост на Дания.

„Никой от футболния съюз не ми е поставял цел, че отборът задължително трябва да се класира на Европейско първенство, но моята лична амбиция, доколкото е възможно, ще вкарам тази амбиция и в момчетата, да преследваме тази цел“, сподели Тони Здравков за телевизия „Нова Спорт“.

„Всичко зависи и от жребия, знам, че ние сме долу ниско в урната, при всички положения ще има силни отбори, но не ни пречи да покажем ниво и да се опитаме да продължим напред“, допълни Здравков.

В началото на следващата седмица Тони Здравков ще има възможност за първи път да работи с избраните за него футболисти. Предвидени са контроли срещу Верея и Созопол.