Година без победа не размива мислите на Владимир Петкович. Наставникът на Швейцария продължава да има увереност в своите футболисти и не изненада с избора си за селекция в първите три мача от квалификациите за зона ‘Европа’. Първото препятствие за „часовникарите” е срещата с България, а три дни по-късно в Санкт Гален хората на Петкович ще посрещнат Литва, след което следва приятелски мач срещу Финландия в същия град.

Петкович е лишен от услугите на Фабиан Шер и Ренато Стефен заради травми, но се завръщат Денис Закария, Кевин Мбабу и Йонас Омлин. 20 от 23-ата футболисти бяха в отбора и при последните повиквателни.

Още по темата:

Ясен Петров преди Швейцария: Наясно съм със състава

„Очакванията са големи, целите също”, коментира селекционерът. В тази квалификационна група Швейцария трябва да завърши на първото място, за да е сигурен участник на Мондиал 2022-а в Катар, тъй като вторият в групата ще играе плейофи. „Винаги трябва да сме една стъпка напред. Имаме добро поле за подобряване. Направихме грешки, които няма как да забравим. Не можем обаче и да ги изтрием с гумичка. Искаме да играем по-бързо и да разчитаме на вертикални пасове, защото в това сме добри”, говори Петкович пред La Liberte.

Изданието смята, че България е далеч не толкова страшен опонент, колкото са били последните съперници на Швейцария от Лигата на нациите – Испания, Германия и Украйна. „България не е удобен противник”, заяви Петкович.

Антон Узунов
17 снимки

Медията информира, че отборът ни е с нов селекционер в лицето на Ясен Петров и има десет нови футболисти в селекцията. „За да се сборим с Италия за първото място в групата, е наложително да вземем точки срещу останалите отбори, като започнем с България, след това с Литва и накрая със Северна Ирландия. „Искаме да играем на Световното първенство в Катар директно класиране, разбира се, ще бъде идеалното, но трябва да признаем, че Италия е фаворитът в групата. През последните две години те се развиха страхотно, но вярвам, че можем да бъдем пред тях”, завърши Владимир Петкович.