Президентът на Славия - Венци Стефанов, отправи остра критика към селекционера на националния отбор на България Красимир Балъков след двете загуби от Англия и Ирландия. Стефанов заяви пред Gong.bg, че ще е добре футболистите от националния тим да минат тест за лоялност.

"Оценката ми за представянето на нашия отбор в мачовете с Англия и Ирландия е среден три. Не, минус три. Очаквах повече от Красимир Балъков. Отново видяхме старите муцуни. Каквото и да се случва, горе-долу едни и същи играчи се викат. Нищо не се променя. Продължаваме със слабото представяне. Предлагам футболистите от националния отбор да преминат тест за лоялност, за да видим колко обичат България и дали се раздават за националния отбор.

Чудя се защо Балъков вика играчи като Сърмов. Нямам нищо против него, тъй като е добро момче. Просто не му е там мястото. Космонавтчето видяхте ли го какво прави? Тичаше си лекичко по терена, а Сърмов завиваше покрай англичаните като тролея на гарата. Ама Балъков си ги вика. Христо Иванов същата работа. По-добре да беше повикал Георги Петков. Поне щеше да знае, че ще разполага с перфектен вратар", заяви Стефанов.

"Люпко защо така направил с Бодуров? Всички видяхте защо е постъпил с него по този начин. Очевидно е бил прав. Балъков обаче продължава да залага на старите муцуни от Литекс и ЦСКА. В Черно море, Берое, Славия и Ботев Пд има млади момчета, които разполагат с голям потенциал. Няма да е лошо Балъков да се обърне към тях. През 1993 година, когато победихме Франция, те си казаха, че ще направят промени, но ще се вдигнат, и го направиха. При нас не върви, но не взимаме никакви мерки. Ние не можем да постигнем успехите на Франция, но може да дадем шанс на млади играчи и да ги развием", добави членът на Изпълкома на БФС.