Българският нападател Валери Божинов продължава да бъде активен в социалните мрежи. В момента той се намира в Италия и е в изолация заради пандемията от коронавирус. Футболистът на Пескара преди дни пусна клип, в който пее популярна песен на Тото Котуньо, но сега си припомни моментите, когато носеше националната фланелка на България.

Валери Божинов публикува клип, на който той отбелязва гол във вратата на Словения на 6 септември 2006 година в квалификация за Европейското първенство в Австрия и Швейцария. Тогава България победи с 3:0 на стадион „Васил Левски“, а един от головете бе дело на Божинов, който красиво от границата на наказателното поле реализира в горния десен ъгъл.

„За мен е чест, отговорност и привилегия, да съм играл за България. Мога да каа, че съм вкарал доста голове в моята кариера, но този е може би най-специалния“, написа българският нападател.

Под клипа Божинов отбеляза и тогавашния селекционер на България Христо Стоичков. С екипа на националния отбор нападателят изигра 43 мача, в които отбеляза 6 попадения.