Северна Ирландия ще има само една цел във вторник – победата. Това обявиха в един глас островитяните след загубата 0:2 от Швейцария.

Селекционерът Йън Берклъф обяви, че вина за нея има и съдията от Словения Славко Винчич, който изгони Джамал Люис в 37-ата минута за втори жълт картон.

„Това е ужасно решение. Дяволско! Обърна всичко в този мач. Не сме искали да бавим играта, а наложим своето виждане и темпо. Със сигурност нямаше предупреждение към наш играч, че се мотае при изпълнение на статично положение. Лесно е да свириш под натиск на публиката и в полза на домакините“, ядосваше се Берклъф.

Той бе категоричен, че Северна Ирландия трябва да спечели гостуването в София, за да може да осребри евентуалната издънка на Швейцария срещу Италия.

„Трябва да сме способни да ги разклатим, ако загубят“, отсече селекционерът. „Те играят преди нас. Затова трябва да сме в състояние да извлечем капитал при условие, че се подхлъзнат. Затова трябва да се съсредоточим изцяло около срещата във вторник“, завърши специалистът, който е започнал преговори с асоциацията за нов договор.

БГНЕС
21 снимки

Защитникът Кирън Браун също се изказа в този дух.

„Ние сме много сплотени. Всеки е опрял гръб в другия и ще се борим докрай. В групата са събрани силни отбори и всеки може да открадне точки от другия. Швейцария не победи, но това не значи, че са се класирали. Това, което трябва да направим е да вземе максимум брой точки от следващите три мача. Вярно е, че трябва да се надяваме и на чужди грешки, но важното е да се съсредоточим върху нашата работа и да постигнем резултатите, които могат да ни класират“, отсече Браун.

Неясното бъдеще на Ясен Петров в националния отбор на България ще бъде коз, който може да бъде ползван от националния отбор на Северна Ирландия, смятат в „Белфаст телеграф“. В изданието отчитат, че събуждането ни започна на „Уидзор Парк“, където успяхме да измъкнем точка.

Сега обаче всичко за България приключи при загубата 1:3 от Литва. Треньорът на Пирин Уорън Фийни, който е бивш национал на Северна Ирландия, обаче предупреди сънародниците си, че в София не ги чака нищо добро, а освен това трябва да внимават особено с Тодор Неделев, който според него е номер 1 сред родните национали.