Старши треньорът на националния отбор на Кипър Ран Бен Шимон се надява на победи в последните два мача на островитяните от Лигата на нациите. Кипърците приемат България в петък, а четири дни по-късно са домакини и на Норвегия.

"Очакванията за добри резултати са големи и искаме да накараме нашите фенове да се гордеят. Трябва да се стремим да доближим най-добрите, а това означава, че футболистите трябва да дават 100 процента от себе си във всеки един момент. Задачата ни е да изградим солидна основа. Искаме да направим серия от добри резултати. Една хубава победа, последвана от загуба, не е нашата цел. В същото време не искаме да получаваме комплименти за представянето си, но да не сме спечелили, както предишните ни две гостувания в Лигата на нациите, в които играхме добре, не се опитвахме просто да ритаме топката", коментира той. 

"Всеки ден работим усилено, говорим с футболистите и се опитваме да ги направим по-силни във всички аспекти. Важно е, дори да не печелим, да се подобряваме, да се развиваме. Мисля, че комуникацията ми с играчите е добра и те разбират какво се изисква от тях", заяви Бен Шимон.

Кипърските футболисти се събраха вчера на лагер и снощи направиха първа тренировка. Левият халф-бек Йоргос Василиу от Аполон Лимасол отпадна от състава заради травма, а от днес в тренировките на тима ще се включи полузащитникът Василиос Папафотис от Докса. /БТА