Селекционерът на Унгария – Марко Роси, анализира представянето в групата на „маджарите“ и България преди двубоя между двата тима утре вечер (16.11) на Националния стадион „Васил Левски“. Италианският специалист съобщи, че екипът му е анализирал добре Черно море – клубният тим на новия ни национален селекционер Илиан Илиев.

Роси подчерта, че България е добър отбор, който е можел да има шест, а не две точки в актива си, с които е на последно място в групата.

„Да бъда честен, не съм чел абсолютно никакви официални позиции. Нито тези в интернет, нито нищо. Изпитваме уважение към съперника. Това, че България има само 2 точки не отговаря на реалното съотношение на силите. Българите изиграха някои наистина добри мачове под ръководството на Младен Кръстаич. Подхождаме сериозно и отговорно. Абсолютно концентриран бях върху мача и работата с отбора. Ние сме само на една стъпка от нашата цел. Утре ще опитаме да направим тази крачка. Една или три точки ни стигат, за съжаление, аз не съм такъв тип, който да накарам отбора да играе за равен. Дори и мачът да завърши наравно, няма да плача, ще бъда доволен“.

Снимки: Startphoto.bg
15 снимки

„България е малко различен отбор сега, но и ние. Подготвяме леки промени. Абсолютно подготвени сме. Може да има леки промени в единайсеторката на България, но не очакваме нещо колосално. Ще има промяна в тактиката и постройката. Анализирахме постройката на клубния отбор на Илиан Илиев – Черно море. Моят екип е изготвил профили на всички български футболисти. Знаем, че някои са играли в Италия като Кирил Десподов. Подхождаме с уважение, България има добри футболисти“.

„Само Гулачи и Шалай останаха в Будапеща“, отговори Роси на въпрос за кадровите проблеми при „маджарите“.

„Ние сме тук и ни се плаща, за да играем футбол. За съжаление, моето време като играч е минало, но съм на скамейката. Моята работа е да подготвя отбора максимално добре за този двубой. Нищо във футбола или живота не ми е дошло подарък, а съм вече на почти 60 години. Едва ли сега ще започне, късно е“, заяви шеговито италианският треньор за възможна служебна победа на Унгария над България.