Нападателят на унгарския национален отбор Мартин Адам заяви пред местните медии, че класиране за Европейското първенство по футбол ще бъде най-големият успех в кариерата му. Унгарците се нуждаят от точка в гостуването на България в четвъртък, за да си осигурят място на Евро 2024 в Германия.

"Отборът ни е достатъчно силен и има широчина в състава. Ако някой отсъства, има кой да го замени", каза нападателят, който преди седмица навърши 29 години.

Той подчерта, че работи усилено, за да бъде титуляр в националния отбор, както и че е в постоянен контакт със селекционера на националния отбор Марко Роси и е щастлив, че италианският специалист разчита на него. 

"Вече говорих с него преди и след обявяването на разширения състав. Може би вече знам каква ще е моята роля в следващите два мача, но не мога да ви кажа. Ще видим“, каза Адам относно това дали ще започне или не в европейските квалификации срещу България и Черна гора.

Нападателят на корейския Улсан говори и за факта, че унгарските фенове не могат да бъдат с отбора в България, смятайки това за "голям удар", но заяви, че предимството на мача при закрити врати е, че футболистите ще могат да се чуват по-добре на терена. 

Унгарците продължават да очакват окончателното решение къде ще се играе мачът с България. Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн вече заяви готовност двубоят да се играе на "Арена Арда" в града, като се очаква потвърждение от УЕФА.