Европейската футболна централа (УЕФА) взе още едно важно и касаещо решение България. Става въпрос за турнира Лигата на нациите, който ще претърпи известни промени през 2020/21 година. Жребият за следващата кампания в надпреварата ще бъде на 3-и март 2020-а година в холандската столица Амстердам.

Изричната промяна, която идва е в отделните урни. В първите три дивизии (А, В и С) ще има 16 селекции, а не както досега – 12. В последната – D, ще бъдат едва седем, а не както видяхме в първото издание на турнира 12.

Лигата на нациите

източник: uefa.com

България пък ще бъде в дивизия Б, макар че родните трикольори не успяха да си гарантират участие при по-добрите. Същевременно Германия запазва своето място в дивизия А, макар че отпадна от нея и по право трябваше да играе във второто ниво, където е и България. Тимовете са класирани в отделните урни на база техните резултати, показани в последното издание на Лигата на нациите, където воденият от Петър Хубчев национален отбор изигра доста солидни мачове. В най-високото ниво пък място има за Полша, Хърватия и Исландия.