Мачът е на култовата за родния футбол дата 17 ноември, но за съжаление ще мине в изключително тъжната атмосфера, без да има публика. УЕФА ни наказа с 85 000 евро глоба и затворени изцяло трибуни за европейската квалификация срещу Чехия. Следващият мач за родните национали също ще се играе пред празни трибуни. Това съобщава кореспондентът на BBC Натали Пиркс, която е била на заседанието на европейската футболна централа. Минути по-късно и УЕФА обяви официално решението си на своята страница.

На днешното си заседания това решение взе Дисциплинарната комисия на централата. 75 000 е санкцията за проявите на расова и друга дискриминация по време на мача с Англия (0:6) на 14 октомври, а 10 хиляди са заради освиркване на химна на гостите.

Същата санкция от 10 хиляди евро има и за Английската асоциация, тъй като гостуващите фенове също не уважиха "Мила родино" преди началото на двубоя. БФС получи и предупреждение за втори мач без публика, което влиза в сила автоматично при допускането на какъвто и да е инцидент при организацията на мача с Чехия.

Очаква се родната централа да предприеме кампания за допускането на стадиона на деца до 14 г., което е позволено от УЕФА при такава санкция. За това ще помогне и сравнително удобният час на двубоя - 19 ч на 17 ноември.

Gulliver/Getty Images
74 снимки

Футболната асоциация на Англия пък бе глобена с 5 хиляди евро, тъй като феновете на "трите лъва" не уважиха химна на България по време на мача между двете селекции.

наказания

източник: uefa.com