Селекционерът на младежкия национален отбор Антони Здравков коментира загубата на отбора с 0:1 от Люксембург, а и цялостното представяне на тима в евроквлафикациите, в които младите ни национали станаха пети в своята група.

„Ако някой е гледал мача, резултатът е лош. Но като игра, превес и ситуации бяхме по-добри, но това не е оправдание. Нормално е да има критики. Люксембург за 90 минути шутира един път в нашата врата, изпълни три корнера и отбеляза един гол. Процентно и в двата мача владеехме топката в 70 процента от времето. Просто не успяхме да си вкараме ситуациите. Това доведе до този резултат. Като сложим и 16-часовото пътуване до Люксембург, не стигнахме и до официалната тренировка. Като сложим умората, ето негативния резултат, който се получи. Класирането и нивото нямат съвпадение. Класирането и нивото нямат съвпадение.”

„Класирането ни не е добро. Играта на момчетата не е това – ние бяхме все без 4-5 титуляри. Само в три бяхме в пълен състав и точно в тях постигнахме победи с разлика. Като задача да се внедрят футболисти в първия отбор и да се подготви ядро за следващия цикъл при младежите – това е изпълнено. Тепърва ще има израстване и ще влязат в „А” националния отбор.”

Здравков ще поеме тима на Лудогорец от ръцете на старши треньора Пауло Аутуори, като сега на шампионите предстои мач срещу бившия тим на треньора Левски.

„Не ми е за пръв път да се изправям срещу Левски, нямам никакви притеснения, но в този мач Пауло Аутуори ще си води отбора реално”, завърши Антони Здравков.