За Сърбия беше по-трудно от очакваното да си гарантира виза за Европейското първенство в Германия. "Орлите" си опънаха сами нервите, а в един момент застрашиха сериозно класирането си. Вярно, не с победа, както мнозина в страната предричаха или желаеха, а с равенство (2:2) с България, която обърна хода на срещата с попадения на Георги Русев и Кирил Десподсов. Капитанът на Сърбия Душан Тадич се извини за грешката си при втория гол за българите.

"Радвам се, че след 24 години чакане най-после сме на Европейското първенство. Не показахме онзи стил, въпреки че искахме да завършим по такъв начин, с ефектна победа. Моя е грешката, че натоварихме феновете ненужно. Тези мачове са трудни за игра. Особено второто полувреме. Влязохме в него плахи, да не сгрешим. Вкараха гол за 1:1 и имаше напрежение в мача, но това е нормално. Това е голям успех. Трябва да се гордеем това, което направихме. Постигнахме целта и това е най-важното ", каза Тадич след мача.

Футболистът на Фенербахче признава, че изравнителният гол на българите е внесъл нервност и несигурност в редиците на сръбския национален отбор.

"През второто полувреме започнахме плахо. Голът, който допуснахме за 1:1 за кратко време направо ни отряза краката. Знаехме, че Черна гора води и това беше утежняващо обстоятелство. Трябва да бъдем по-внимателни в такива моменти. Но тогава разбрахме, че унгарците са обърнали хода на срещата".

След това плеймейкърът с номер 10 се спря и на българския отбор и каза доста добри думи: "Противникът е същият, който познаваме от тези квалификации. Трябва да му направим комплимент, защото рискуваха повече, играха малко повече един на един, принудиха ни да играем по-директно, а ние не успяхме в това много добре. В крайна сметка най-важното е, че завърши всичко. Особено когато допуснахме за 1:2, просто казах си "какво става с нас?" Но съм доволен, че показахме характер. Сега ще видим за Европейското първенство как ще бъдем. Знаете, ние винаги искаме повече, така са ме учили - никога да не съм доволен, така е в професионалния футбол“, завърши Тадич./ БТА