Крайният бранител на националния отбор Страхил Попов определи следващия съперник в квалификациите Франция за един от най-силните тимове в света. Според него, силата на нашия състав е в колектива и се надява да види точно това срещу "петлите".

"В София играем срещу един от най-добрите в света и това е прекрасна възможност всеки от нас да се покаже и да докажем на хората че се развиваме в положителна насока. Срещу Люксембург ще е важен мач, няма слаби отбори в Европа, те направиха хикс с Франция, затрудниха максимално и нас. Малко отпускане може да доведе до лош резултат."

"Всеки от нас казва, че силата ни е в отбора, а не като индивидуалности, както е при Франция. Надявам се да покажем добра отборна игра, както винаги в София и така ще можем да спрем големите френски звезди", заяви Попов и сподели на какво според него се дължат колебливите игри на тима навън.

"Редуваме много добри мачове, както беше с Швеция и Холандия, а след това идва лекият спад. Това идва според мен и от психологически проблеми. Трябва след като направим един силен двубой да сме максимално концентрирани. Проблемът ни са двубоите навън и не трябва да се отпускаме след един добър резултат", заяви Попов и призова за подкрепа.

"Надявам се да дойдат доста хора на мача, все пак е последен мач у дома в квалификациите. Направихме някои добри мачове и хората могат да дойдат да ни подкрепят. Могат и да видят едни добри футболисти от Франция. Подкрепата от трибуните ти дава сила и допълнителна мотивация", завърши Страхил Попов.