Сръбският национален отбор по футбол замина за Ниш, където ще продължи подготвителната си работа преди мача с България на 19 ноември в Лесковац. За сърбите срещата е от изключителна важност, тъй като победа или равенство ще им открие пътя към Европейското първенство в Германия догодина. Тимът на селекционера Драган Стойкович-Пикси изкара един ден в базата в Стара Пазова след мача с Белгия на 15-и ноември и след това тръгна за Ниш.

Спортният директор на Футболния съюз на Сърбия (ФСС) Стеван Стоянович-Дика не крие, че се надява на добър епилог в Лесковац, защото точка е достатъчна на Сърбия за класиране на Евро 2024.

Сърбия е на 2-о място в група G с 13 точки, на 2 пред Черна гора. Унгария на върха в потока е с 15 и вече сигурен участник на финалите. България е на прага на най-слабото си представяне в исторически план, не само заради едва 3-те спечелени точки, но и предвид очертаващата се кампания без победа.

"След силния тест в Брюксел, където играхме добре особено през второто полувреме, наближава решаващият ден. Това е мач, който може да ни отведе на Европейското първенство. Ние не се занимаваме със сметки. Изиграха се мачове в София и Подгорица, постигнаха се резултати, които не ни харесват. Но важното е, че всичко е в нашите ръце и никой освен нас не ни решава съдбата. Така че се надявам в Лесковац да потвърдим мястото си на Европейското първенство, заяви Дика Стоянович, прославен вратар на Цървена звезда и герой от финала за Купата на шампионите през 1991-а година в Бари.

След това той говори и за българския тим и обясни, че лъвовете са показали класа срещу Унгария и са били на прага на победата.

"В тази група няма лесен противник и видяхте колко условно е наричането на някой отбор за такъв. Видяхте, че имаше много – условно казано изненади, както и голове в последните секунди на мачовете. Знаем какво ни очаква в неделя, но ние сме по-добър отбор от България. И ако дадем това, което имаме като потенциал, не се съмнявам, че ще постигнем добър резултат", заяви още директорът.

Стадион "Дубочица" в Лесковац ще бъде пълен за мача, макар само с деца, така че домакините ще имат сериозна подкрепа. Сръбският национален тим е наказан с мач пред празни трибуни от УЕФА заради расистки скандирания на мача с Черна гора. Европейската централа обаче направи компромис и реши да пусне деца до 14 години и това ще бъде единствената публика.

"Добрата новина е, че стадионът ще бъде пълен с фенове. И то по-големите фенове. А децата вече ни показаха колко много означават ръцете и гласовете им за нас. Ще има добра атмосфера, Сърбия за първи път играе в Лесковац и това ще бъде празник за целия регион“, допълни Стоянович.