"Финландците са майстори в мазането на ските. Но във футбола... Тъжно ми беше да коментирам този мач за милиони американци, които ни аплодираха като футболна сила през 1994-а". Това написа Христо Стоичков в страницата си във "Фейсбук" след загубата на националите ни с 1:2 от Финландия в срещата от Лигата на нациите.

Така Ицо посочи болезнената истина, че България стигна дотам да пада от страна, в която ските са далеч, далеч по-популярни от футбола и допреди няколко години нямахме никакви проблеми срещу такива отбори.

Националният ни тим нямаше загуба от Финландия, но в рамките на един месец регистрирахме две първи поражения - 0:2 в Хелзинки и 1:2 в София снощи.

Камата вчера пожела успех на "трикольорите" и припомни, че има само добри спомени от Финландия. "И оттам тръгнахме към САЩ '94 - 3:0, 2:0. Чакам пак победа!", написа Стоичков, който обаче беше разочарован от националите ни снощи.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.