Черна гора посреща България в петия кръг на квалификациите за Евро 2024 по футбол, като срещата е утре от 19:00 часа на стадион "Под Горицом". След домакинското равенство с лидера Унгария черногорците живяха няколко месеца с мечтите, че ще се класират на финалите. Равенството 2:2 преди два дни в Каунас срещу Литва обаче отприщи много емоции, а една от звездите Стеван Йоветич трябваше да обяснява думите си след края на срещата. 

"Очакванията от нас са все едно сме Испания и Франция, но реално не сме. Не можем да делим мачовете, не можем да си позволим такъв лукс. Трябва да играем концентрирано 90 минути. Убеден съм, че когато този отбор се раздава на 130%, може да се мери с всеки един противник. Ако не го направим, не можем да се надиграваме с никого", каза новият играч на Олимпиакос на пресконференцията по повод мача с България.

Черна гора влиза във всеки квалификационен цикъл с огромни надежди и очаквания. Но откакто играе като независима държава от 2008-а година, няма участия на големи първенства. Йоветич играе за страната от първия мач.
‘’Това винаги ми е тежало. Но вече гледам на това по различен начин и играя мач за мач. Така ще дойде резултатът. Свикнали сме, това е спорт, стават такива неща. Играем утре и имаме шанс да се поправим с победа, с която все още сме в играта. Мачът утре е много важен", каза още опитният футболист, засягайки и равенството 2:2 с Литва в четвъртък. 

И смята, че така или иначе Черна гора е по-добър отбор от Литва, но не го е доказала на терена. И поведението им не е било подобаващо.

Той беше попитан как приема България, която има 2 точки, няма шансове да се класира за Германия 2024 и идва в Подгорица след поражение с 0:1 от Иран в контрола. "Мога да кажа, че са добър и млад отбор. Сега са по-организирани и смятам, че ни очаква труден мач. Но това няма значение, защото ще играем срещу сериозен отбор, каза Йоветич и накрая призова публиката в Подгорица да ги подкрепи утре от 19:00 часа срещу българския тим. "Един ден, когато не играя, ще идвам със семейството си да подкрепям отбора като фен. В трудни моменти публиката трябва да е зад нас", завърши опитният нападател./БТА