Един от сръбските грандове Войводина (Нови Сад) също започва да оглежда руския пазар и са си набелязали българския полузащитник Георги Костадинов, пише един от най-популярните вестници в Белград - www.telegraf.rs. Според изданието, Войводина е изпратила вече оферта на българския национал.

"Футболен клуб Войводина показва "признаци на живот", преди всичко повече амбиция, да се превърне във постоянен важен фактор в родния футбол. В подкрепа на това е скорошното идване на новото ръководство начело с Драголюб Збилич, но и определени дейности по отношение на укрепването на игровия състав, което е приоритет номер 1 в момента", се казва в статията на сръбския "Телеграф".

"Ръководството е хвърлило око на някои потенциални попълнения, и е намерило интересен играч, който идва от Русия, по-точно от руската лига, която се превърна в атрактивен пазар след наложените санкции от УЕФА на местните клубове".

31-годишният Костадинов, който беше капитан през изминалия сезон на Арсенал (Тула), има една от най-добрите статистики на своя пост в руското първенство, въпреки лошите резултати на клуба. Арсенал пострада доста от военната ситуация, клубът все още се бори за лиценза си за втора дивизия, а 12 човека напускат с изтичащи договори.

Шансът на Георги Костадинов обаче да се премести в съседна Сърбия не са никак големи поради няколко причини. От една страна офертата на Войводина едва ли може да бъде атрактивна във финансово отношение, а от друга - клубът е далече от битката за челните места. Същото го признава и вестникът, който публикува информацията.

"Българинът мина филтърната проверка и качеството му е безспорно. А сега остава трудната част - да приеме предложението на новосадчани", се казва още в текста.

Халфът обаче има и други предложения – две от страната и няколко от чужбина, които разглежда в момента и до дни ще приеме някое от тях.