Легендата на българския футбол Красимир Балъков се върна назад във времето към полуфиналния мач с Италия на Световното първенство през 1994 година, загубен с 1:2.

За „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT Бала отчете три компонента, които са повлияли на крайния изход и успехът на „Скуадра адзура“, донесъл им финал с Бразилия.

Според славния халф съдийството на Жоел Киню е фундаментът, но обядът в деня на мача и липсата на една вътрешна ротация също са ключови.

“Имаше няколко причини: едната беше развалянето на обяда, който имахме преди мача с Италия. Предупредиха ни, че не може в 1 часа, защото трябвало наново да се готви. Това е поне 1 час чакане, за да влезем. Това е промяна на режима – в деня на мача. После излизаш на мача, моето лично мнение е, че може би по-добрият щеше да бъде, ако не Златко Янков играе срещу Баджо, а Илиян Киряков. Знаехме, че Баджо има контузия и не беше на 100%. Затова оставихме Златко с него, да не разхвърляме състава. За наше голямо съжаление, Баджо избухна два пъти и ни вкара два гола. Като анализирам от сегашна гледна точка – кой да пази мача, обяда и съдията – това са три причини, които ни отдалечиха от финала с Бразилия“.

„Най-важното беше свиренето на мача. Ако съдията беше отсъдил една от двете дузпи, ако имаше ВАР, нямаше начин да не ги отсъди. За жалост ВАР дойде по-късно, много, много по-късно“.

Вижте какво каза още Балъков в прикаченото видео!