Суперзвездата на Унгария - Доминик Собослай, коментира ситуацията около предстоящия мач на страната му с България за европейсктие квалификации. След победата с 3:0 над Брентфорд в неделния следобед халфът на мърсисайдци коментира, че не се притеснява от предстоящия развой около двубоя между двете селекции и се стреми само към това "маджарите" да се класират на Европейското първенство.

"Може би последно ми се случи в първенството до 12 години, когато не знаех в неделя дали ще имаме мач в четвъртък. Но няма смисъл да се притеснявам какво се случва в България или защо ситуацията се получи така, ние се концентрираме само върху собственото си представяне. Ще се подготвим по същия начин, както за предишните ни мачове, и ще стигнем до Европейското първенство", каза Собослай в миксзоната след победата на Ливърпул с 3:0 над Брентфорд вчера.

"Остават още два мача на националния отбор с България и Черна гора и това е по-важно от всичко друго. На нас, играчите, ни е забранено да се занимаваме с въпроса дали ще има мач срещу България. Вярвам, че никой от моите съотборници не мисли много за това.

Ние сме настроени да играем два тежки мача, в които трябва да вземем шест точки. Не се занимаваме с окончателното решение за мача срещу България. Едно е сигурно - ако няма мач, ще се класираме за европейското първенство, а ако играем срещата, пак ще се класираме. В четвъртък вечер трябва да сме сигурен участник на Евро 2024, нищо друго няма значение", каза още Собослай.