Следващият съперник на България в ноемврийските контроли - Люксембург, завърши 2:2 с Унгария в домакински приятелски мач. Във Великото Херцогство се гордеят, че отборът, справил се с Англия и Германия в Лигата на Нациите, не е успял да ги пречупи.

И в двата мача – с Унгария и в предстоящия с България, треньорът на домакините Люк Холц е без контузените Maксим Шано, Оливие Тил, Кристофър и Марвин Мартинс. Ларс Герсон пък не е в отбора, защото играе с Конгсвингер в бараж за промоция в норвежкия елитен футбол. За Люксембург цял мач игра и защитникът на ЦСКА-София Енес Махмутович, който обаче в края на първото полувреме едва не стана причина за гол в собствената си врата.

Дейвид Синани направи дебют за националния отбор на Люксембург, докато брат му Даниел и Жерсон Родригеш записаха мач номер 50 всеки. Влезлите през второто полувреме Фабио Лохей и Алесио Курчи също изиграха първи минути с националния екип на страната си.

Още в 7-ата минута домакините откриха резултата чрез Жерсон Родригеш от дузпа, който вкара 15-ото си попадение за страната и по този начин стана голмайстор номер 1 в историята на люксембургския национален отбор. Родригеш пресече пас назад, а след това беше фаулиран от вратаря Денеш Дибус и после сам реализира от 11-те метра.

В 25-ата минута обаче Атила Салай с глава възстанови равенството, а в началото на второто полувреме унгарците продължиха да търсят ново попадение. И това се случи в 67-ата минута, когато дебютантът в унгарските редици Милош Керкез центрира от свободен удар от ляво и намери Андраш Немет в наказателното поле, който пък направи 2:1 за гостите.

Домакините не се предадоха и в 77-ата минута изравниха благодарение на комбинация, в която участваха двамата резерви-дебютанти. Фабио Лохей подхвана атаката, тя мина през Родригеш, а Курчи нанесе последния удар за 2:2. Същият този Курчи можеше и да осигури победата на Люксембург четири минути по-късно, но този път вратарят Дибус спаси.

"Като треньор е очевидно, че се радвам да завършим наравно срещу толкова силен отбор. Англия със сигурност щеше да бъде щастлива на равенство 2:2 срещу Унгария. Ако когато успеем да го направим като малък Люксембург, със сигурност можем да бъдем доволни – дори и да беше само приятелски мач, радва се наставникът на Люксембург Люк Холц след мача.

Състав на Люксембург: Антони Морис (46 - Ралф Шон), Флориан Бонерт, Енес Махмутович, Лоран Янс, Мика Пинто, Леандро Барейро, Матиас Олесен (46- Себастиен Тил), Даниел Синани, Дейвид Синани (59 – Фабио Лохей), Ивандро Санчес Борхес (71 – Алесио Курчи), Жерсон Родригеш (90+1 Тимотее Рупил)