Общо 18 души от футболистите и щаба на България от UEFA EURO 2004 се събраха да отпразнуват годишнината от класирането на форума в Португалия. От събитието отсъстваха Здравко Здравков, Илиан Стоянов, Владимир Иванов, Даниел Боримиров и Предраг Пажин.

Треньорът на тогавашния отбор Пламен Марков, както и някои от големите звезди, взели участие на шампионата на Иберийския полуостров като Мартин Петров, Валери Божинов, Димитър Бербатов и други знакови лица, позираха за снимка. Тя бе качена в профила в Instagram на Стилиян Петров, който също носи фланелката на "лъвовете" на Европейското преди 20 години.

По пътя към европейските футболни финали нашите национали изиграха един от най-силните си квалификационни цикли, като бяха победени отбори като Хърватия и Белгия, а срещу червените дяволи дори не бе записана загуба в двата мача и в крайна сметка спечелиха групата.

По-късно на самото Европейско, за съжаление лъвовете не записаха нито една победа и отпаднаха още в груповата фаза, където бяха в компанията на Швеция, Дания и Италия. Нашите завършиха на 16-ото място в Европа, тъй като единствени си тръгнаха без точка от турнира. Така последното поколение на България, стигнало до голям форум, повтори Четвъртите в света от 1994-а, които по-рано също организираха събиране.