Опорният полузащитник на българския национален отбор Симеон Славчев беше откровен и призна, че на моменти Словения е надиграл нашия тим, но това не отнема от радостта след победата с 2:1 в която стартирахме в Лигата на нациите.

Навръх 133-ата годишнина от Съединението на България „трикольорите” триумфираха в Любляна след 2:1 благодарение двата гола на Божидар Краев и решителни намеси на вратаря Пламен Илиев.

„Честитя празника на всички българи. Чувствам се много добре. Треньорът спомена, че в трите дни, в които бяхме заедно, работихме усърдно и дисциплинирано. Това нямаше как да не даде отражение. Да, на моменти ни надиграха, но показахме характер и мъжка игра. Мисля, че положихме една добра основа за по-нататъшни успешни игри и резултати”, заяви

„Имаме 3 дни за възстановяване. Ще направим всичко възможно, всички сме професионалисти. Искаме и на българска земя да покажем този дух, тази борба. Ще гоним трите точки с цената на всичко.”

„Изграждаме един невероятен колектив. Може да се види, че има една спойка между нас. Надявам се да идват по-добри и по-добри дни. По-опитните се опитваме да приобщим всичко. Днес го показахме с борба за всяка една топка – първа, втора, шпагати”, каза още Славчев.


Ивайло Йовчев - специален пратеник на Дарик радио в Любляна, Словения