Двама от юношеските национали до 19 години, които извоюваха мястото на тима в същинската част от евроквалификациите, са отстранени от състава занапред. Това са вратарят на ЦСКА-София Слави Петров и нападателят на Черно море Валентин Йосков, които са имали недопустимо поведение спрямо треньора Ангел Стойков. 

Новината беше обявена на официалния сайт на БФС, а ето и съобщението в пълния му вид:

"Ръководството на националния отбор на България до 19 годишна възраст съобщава, че футболистите Слави Петров (ЦСКА-София) и Валентин Йосков (Черно море), които бяха част от състава за първия квалификационен кръг за Европейското първенство, са дисциплинарно отстранени от отбора и няма да получават повиквателни за следващите мачове на тима."  

"Причина за отстраняването на резервния вратар Слави Петров е отказът му да влезе в игра за да замени контузения си съотборник Даниел Наумов по време на днешния двубой срещу Беларус, игран на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен. Валентин Йосков е отсранен за оспорване на решенията на старши-треньора Ангел Стойков."  

"Определяме подобно отношение към националната фланелка за срамно и недопустимо. Обръщаме се към клубовете, в чийто редици се състезават двамата, с апел, да обърнат сериозно внимание на поведението им", написаха от БФС.