Българският национал Симеон Славчев внесе подробности за бъдещето си. В момента той е собственост на Спортинг Лисабон, но "лъвовете" искат да го дадат под наем. Той сам призна, че е най-близо до завръщане в полския Лехия Гданск, в който беше и миналия сезон. 

"Сега е времето да спомена, имаше доста спекулации около мен. Още не съм подписал с Лехия Гданск, има възможност да подпиша и в Бирмингам, най-близо съм до връщане под наем в Лехия. От ЦСКА не са ми се обаждали. Спортинг иска за мен точно 3.5 млн. евро, повечето дават за мен 1-1.5 млн., но те искат повече и това отказва останалите", заяви Славчев.

Той говори и за предстоящите две световни квалификации, които са с Швеция в София и с Холандия навън. Халфът иска тимът ни да бъде определян за аутсайдер, за да може да няма напрежение върху играчите ни.   

"Доста трудни мачове, особено с Швеция. Доста загуби имаме от тях в миналото, нека да сме аутсайдери, направете ни такива. Ние обаче вътрешно ще се мобилизираме и ще покажем най-доброто от себе си." 

"Нека сме аутсайдери, по-добре. Предния мач тръгнахме с голямата кошница и се върнахме с нищо. По-добре да сме аутсайдери, пък да променим историята. Така ще е по-добре за нас", заяви Славчев и добави, че тимът ни може да направи два силни мача поред. 

"Имахме две поредни победи срещу Беларус и Холандия, така че защо не и сега да не постигнем подобно нещо. Обичайните клишета, не може без тях", завърши халфът на националния ни отбор.