Селекционерът на националния отбор на Швейцария по футбол Мурат Якин има сериозни кадрови проблеми преди световните квалификации срещу Италия и България в следващата седмица.

Четирима от повиканите в състава от Якин футболисти отпаднаха заради контузии, получени в края на миналата седмица в срещи на клубните им отбори.

Най-голяма загуба за тима се очаква да бъде отсъствието на голмайстора Бреел Емболо от Борусия Мьонхенгладбах, който е с мускулна травма от равенството 1:1 срещу Майнц 05 в Бундеслигата в петък.

Неговият клубен съотборник Нико Елведи получи контузия в същия двубой. Централният бранител увреди връзки на глезена и също няма да бъде на разположение на националния отбор.

Друг нападател Кристиан Фаснахт от Йънг Бойс пострада при съботното равенство 1:1 срещу Грасхопър в Цюрих. Той все още е в болница с мозъчно сътресение и фрактура на дясната слепоочна кост след сблъсък със съперник още в началните минути на двубоя.

Вратарят Грегор Кобел от Борусия Дортмунд също отпада заради травма на хълбока, получена при загубата с 1:2 от РБ Лайцпиг в германския шампионат в събота.

Якин няма да може да разчита още на капитана Гранит Джака от Арсенал, който от повече от месец лекува проблем с коляното, както и на нападателя Харис Сеферович, който също страда от контузия.

Селекционерът повика трима дебютанти в състава на мястото на отпадналите в последния момент Емболо, Елведи, Фаснахт и Кобел. Това са вратарят Филип Кьон и централният бранител Брайън Око от ФК Залцбург, както и халфът Кастриот Имери от Сервет. Тримата се присъединиха днес към лагера на отбора.

Швейцария гостува на Италия в Рим на 12 ноември (петък) в среща от група "С" на световните квалификации, а три дни по-късно приема България в Люцерн.