Селекционерът на националния отбор на Швеция Яне Андерсон коментира предстоящата в четвъртък световна квалификация срещу България в София. 

54-годишният специалист призна, че сега „лъвовете“ са различен отбор, от загубилия с 0:3 преди година в Стокхолм, а тимът ще остане в столицата ни 5 дни.

"Според скаута ни България сега е много по-организиран тим от онзи, срещу който играхме през есента. Домакините са силни физически, агресивни, а освен това са непобедени на техен терен. Ще трябва да сме на максимума си, за да вземем трите точки, които искаме“, коментира селекционерът.

“Не бива да забравяме, че има голяма разлика между представянето на един отбор като домакин и гост. Щом си победил Холандия с 2:0, няма как да си слаб. В Швеция съперникът игра доста дефанзивно. Сега очаквам много по-различна и променена България. Затова трябва да бъдем много внимателни", заяви Андерсон.

Под въпрос за двубоя са двама футболисти в лицето на Маркус Роден от Кротоне, който има проблеми с коляното, а Албин Екдал от Хамбургер има болки в гърба, все пак има шанс двамата да играят в двубоя.

Що се отнася до шведската преса, там всичко освен победа над България ще се приеме като разочарование.

Балансът в срещите ни с Швеция е доста негативен, като от 14 срещи имаме само 2 победи, 2 равенства и 10 загуби.