Шведският национален отбор ще е тотално обезкървен откъм големи имена в предстоящите световни квалификации. Там те са в една група с българските национали, а директната квота за финалите в Русия е само една. 

След безславното отпадане от Европейското първенство, селекционерът Ерик Хамрен обяви официално това, за което голяма част от феновете се досещаха. Освен голямата звезда Златан Ибрахимович, фланелката на "тре крунур" няма да носят още другите двама опитни и с най-много мачове за отбора в настоящия му състав - Андреас Исаксон и Ким Шелстрьом. 

Така скандинавците обедняват изключително много откъм класа за големите битки в квалификационната група, в която са още Франция, Холандия, Беларус и Люксембург. И точно това натъжи селекционера на тима Ерик Хамрен. 

"Много съм разочарован от случилото се на Европейското, защото момчетата заслужаваха да продължат напред. Надявах се Златан, Андреас и Ким да имат по-добър финал на кариерите си в националния отбор. Да, освен Ибрахимович, още Исаксон и Шелстрьом спират да играят за Швеция."

"Много съм тъжен от всичко - и от отпадането, и от оттеглянето им. Не вярвам някога, когато и да било, да намерим новия Златан. Той е уникален и не мисля, че в малка страна като Швеция някога ще има друг като него", сподели Хамрен.