Заместник-изпълнителният директор на БФС - Христо Запрянов, коментира инцидента с българския национален отбор по футбол вчера вечерта в Тбилиси, Грузия, при който тежко пострада Тодор Неделев. По думите на шефа пред БНТ, само и единствено бързата намеса на лекаря на националния тим д-р Бисер Бочев е предотвратила много по-неприятни последици за Неделев.

„В случая футболът остава на много по-заден план. Човешкият живот е най-важен. Благодаря на целия отбор и конкретно на д-р Бочев за това, което направи – бързата му реакция, за да спаси момчето, защото се оказа, че малко забавяне може да коства много за него. Слава богу, до момента ни информират, че всичко е наред и докторите са уверени, че до 3-4 месеца отново ще може да играе футбол."

„Настилката беше хлъзгава. Двата автобуса бързаха, но не мога да кажа, че са се движили с несъобразена скорост. Имаше и полицейски ескорт. Просто имаше пътно-транспортен инцидент преди влизането на автобусите в самия тунел и се наложи те рязко да спрат. При това рязко спиране всъщност се случи инцидентът“, коментира Христо Запрянов.