Северноирландската футболна асоциация е изпратила сигнал до УЕФА, като твърди, че на привърженици на националния отбор на страната са били отказани "основни права" по време на посещението им в Пловдив за мача от Лигата на нациите, който България спечели с 1:0 в неделя, съобщава вестник "Белфаст Телеграф".

След мача пък гостите си намериха доста оправдания за поражението, като отказаха да признаят, че бяха надиграни от България.

В писмото се искат отговори от европейската централа, след като гостуващите фенове са били „подложени на срамно и напълно неприемливо отношение”. 

Това обаче са твърдения на Северна Ирландия.

Човек от Северноирландската футболна асоциация заяви пред „Белфаст Телеграф”: "Свързахме се на високо ниво с УЕФА, за да разкажем, че нашите запалянковци нямат история или профил, който предполага, че заслужават вида отношение, за което се съобщава. Очакваме да получим обратна връзка и използваме тази възможност, за да благодарим на привържениците за подкрепата, която оказаха на отбора в България".

Първоначалната информация за инциденти в Пловдив между българи и подкрепящи отбора на Северна Ирландия британски граждани се появиха в социалните мрежи, където имаше и снимки.