Изключително престижна сделка, свързана с българска футболистка, се случи през зимния трансферен пазар. Това стана факт, след като дамският тим на Дуисбург продаде на гръцкия гранд АЕК Атина - Александра Димитрова, разбра Gong.bg. Родената през 2004-а година атлетка може да оперира в почти всички зони в дефанзивния вал от терена и стартира своята кариера именно в южната ни съседка, където нейното семейство заминава, за да търси по-добри условия за живот. Първият ѝ тим в Елада е Хефаистос Перистериу, а през 2015-а година преминава в Неес Атромиту.

Четири след това, когато тя е едва на 15-годишна възраст, Димитрова осъществява сделка и бива привлечена в девическата школа на постоянния участник в женската Бундеслига - Дуисбург. Тя преминава през всички възрастови групи на "зебрите" и на 17 години записва мачове за втория отбор. Александра Димитрова също така е викана и за девойките на България до 17-годишна възраст, като записва два квалификационни мача за Европейското първенство.

“След завръщането ми в Гърция съм щастлива да играя за АЕК, тъй като това беше моя детска мечта - един ден да играя за този велик клуб”,каза Александра пред сайта на клуба.

Треньорът на АЕК Никос Коцовос приветства идването ѝ в отбора, като отбеляза, че се радва да има такъв играч като нея, като освен играта в защита би могъл да използва и бързината ѝ по крилото.Тя вече направи своя дебют и влезе като резерва в мачовете срещу Сирини Гревени (5:0) и Астерас Триполис (2:0).

В момента АЕК заема пета позиция в класирането.