Селекционерът на България – Илиан Илиев, остана доволен от видяното срещу Беларус, въпреки нулевото равенство. Илиев акцентира, че многото пропуски в срещата в Унгария са плод на играта на техния вратар, както и на достатъчна класа в офанзивен план.

„Не вкарахме, защото вратарят се представи на висота. Второ, след като станахме с човек по-малко, успяхме да потърсим гола, но не успяхме да отбележим. Като цяло, планът за мача беше изпълнен. Трудно беше да търсим с тяхната схема празните пространства. Доволен съм, но можеше да бъдем по-агресивни във финалната фаза. Трябваше да покажем повече самочувствие при завършека. В следващите мачове трябва да коригираме и вкараме голове“, стартира Илиев.

startphoto.bg
100 снимки

„На 5-3-2 това беше идеята – да сменяме бързо фланговете. Казах и на футболистите, че направихме почти всичко, но не успяхме да отбележим. Това са моменти на класа и представянето на техния вратар“.

„Дори с човек по-малко търсихме гола. Групата ще е затворена и трудна и се надявам със Северна Ирландия доста хора да ни подкрепят и вече да победим. Гледал съм и по-добри съдийства, но нека не влизам в тая посока. Трябва да се знае кога е фал със спиране на опасна атака и просто фал. Не искам да влизам в тая посока. Филип трябваше да бъде внимателен. Имахме наистина много ситуации, които можеше да отбележим“, завърши Илиан Илиев.