Мениджърът на националния отбор на Северна Ирландия по футбол Иън Бараклъф заяви, че е много разочарован от загубата с 1:2 от България в София в световната квалификация снощи.

Островитяните изиграха добро първо полувреме и имаха аванс от 1:0, но допуснаха обрат след почивката след две попадения на Тодор Неделев.

LAP.bg
31 снимки

"Много сме разочаровани. На почивката знаехме, че държим контрола върху мача и ако продължим да показваме нашата игра, ще спечелим с повече. Не мисля, че през второто полувреме е имало някаква самоувереност, излязохме на терена със същата нагласа. Дори започнахме добре в първите няколко минути, но по някаква причина настроението в играта ни рязко спадна и им дадохме твърде много пространства. Започнахме да губим борбата за втората топка и ги допуснахме да достигат твърде близо до нашата врата. За 20 минути през втората част те имаха две полу-положения и топката на два пъти се озова във вратата ни. Головете им бяха след страхотни удари и не можем да отнемем това от Неделев, но ние знаехме какво може той и до тези моменти го пазехме добре", каза Бараклъф.

"Получихме урок. Контролирахме изцяло нещата през първото полувреме, създавахме положения, вкарахме доста топки в наказателното им поле и им създадохме значителни проблеми. Но когато трябваше да затворим мача, не се справихме. Отпуснахме се и това ни струва скъпо. Имахме и доста кадрови проблеми заради контузии. Надявам се да имам по-голям избор за следващите ни срещи", допълни специалистът.