Селекционерът на националния отбор на Люксембург по футбол Люк Холц направи оценка на срещата с България, която днес завърши 0:0. Въпреки повечето положения за неговия отбор след почивката, той приема първото полувреме като по-интересно, но е шокиран от поведението на съдията, който показа 12 жълти и един червен картон.

„Неразбираемо е да има такъв съдия на една контролна среща. Нямам намерение да си създавам приятели в УЕФА, но след днес им казах какво мисля. Да се показват седем жълти картона за 20 минути игра, е смешно и нелепо. При това темпо на картоните като нищо можехме да завършим пет на пет на терена“, заяви Холц.

startphoto.bg
96 снимки

Той направи промени в тактиката на отбора, залагайки на трима централни защитници и двама халф-бекове. И докато местните смятат, че преди почивката е било умерено убедително, нещата са били по-добри през втората част за Люксембург. България обаче диктуваше събитията преди почивката, а попадение на Спас Делев беше отменено заради засада.

„Зависи как го гледате, но от тактическа гледна точка, скорост и натиск, първият период беше по-интересен, дори ако през втория можехме да спечелим мача“.

„С това, което показахме в Турция, срещу Унгария и срещу България се видя, че можем да се мерим със следващите ни съперници, освен с Португалия. Беше важно да не загубим днес, защото оставаме непобедени в пет поредни срещи и това трябва да е уникално в нашата история. Да, и аз мога да бъда придирчив, защото можехме да победим с оглед на възможностите ни през второто полувреме“, отбеляза треньорът.

Люксембург е в група „J“ на Европейските квалификации, за които говори Холц. Там са още отборите на Босна и Херцеговина, Исландия, Словакия и Лихтенщайн, както и топ-фаворитите от Португалия.