Грузинският национален отбор се намира в много добра форма и записа три победи в последните си три мача в турнира на УЕФА Лига на Нациите. В четвъртата среща утре Грузия приема България, като двата отбора се срещнаха преди дни и в Разград. Лъвовете претърпяха едно от най-тежките си поражения като домакини – 2:5.

Утрешната среща пък е заредена с много емоции заради инцидента в ранните часове на днешния ден, когато автобусът на българския отбор катастрофира и един от играчите Тодор Неделев пострада тежко.

"Първо, от името на нашия екип пожелавам на Тодор Неделев бързо оздравяване. Това беше голям шок за нас и осъзнаваме, че подобно нещо може да се случи на всеки, започна днешната си пресконференция селекционерът на домакините Вили Саньол.

"Колкото до мача и това, в еуфория ли сме и гледаме ли съперниците отгоре, някак си високомерно? Рядък случай е, когато грузинският отбор е постигнал такъв успех. На този фон чакаме четвърти пореден. Но моят отбор е съставен от професионалисти и вярвам, че всички 29 извикани играчи ще продължат да го правят и в бъдеще..."

"В отбора има голяма конкуренция и всеки трябва да иска да заеме място в основния отбор. Например Китеишвили игра в последните минути, но беше полезен. За нас е важно да поддържаме този заряд.

Попитан дали от ляво ще играе Цитаишвили или Азаров, френският специалист отговори: "Цитаишвили се вписва добре в системата, която използваме. Азаров и Гиорбелидзе също играят добре. Накратко, имаме играчи на тази позиция и това ме радва много. Колкото до Азаров, той беше малко уморен от България и затова решихме да върнем Цитаишвили в стартовия състав срещу Република Северна Македония.

Срещу България на вратата на Грузия застана опитният Георгий Лория, докато срещу Република Северна Македония младата звезда Мамардашвили пазеше мрежата.

"Имаме трима отлични вратари - Мамардашвили играе на най-високо ниво и нямаше риск да го настроим за гостуването в Скопие, без значение липсата на игрова практика. Няма как да се притеснявам, който и да е на вратата, заяви още Саньол.

"Мачовете са много на гъсто, през два дни буквално. Като цяло нашата цел беше своевременно преразпределение на силите. Играчите знаят, че това е работа на треньора - той трябва да вземе решение дали да сложи играч или не. Важното е това да бъде справедливо.

Журналистите го попитаха колко промени ще направи за мача утре в сравнение с победата в Скопие и дали не е време 24-годишният нападател Бека Микелтадзе да получи повече доверие, а също така и стартово място.

"Що се отнася до Микелтадзе, пак го казвам – от мен зависи кой ще играе и кой не. Всички тези играчи са членове на екипа и прекарват остатъка от обучението. За тях е важно да свикнат с отбора. Важно е също така, че Зивзивадзе и Микаутадзе играят много добре и на Микелтадзе ще бъде даден шанс - сега или в близко бъдеще, ще видим".