Селекционерът на националния отбор на Черна гора - Миодраг Радулович , обясни колко е разочарован от равенството 2:2 с литовския град Каунас в четвъртък, но няма съмнения във вярата си в отбора. Сега вече е фокусиран върху мача с България и твърди, че за българите утре ще бъде по-лесно.

Черна гора посреща България утре от 19:00 часа на стадион “Под Горицом“ в среща от 5-ия кръг на Европейските квалификации. Домакините са с 5 точки и победата е важна за тях, за да останат близо до първите две места. България пък е с 2 на дъното на група G и ще се опита да вземе първи пълен успех в кампанията.

"Вярвам в отбора и смятам, че заслужаваме повече. Целта ми е да отида на голям форум като треньор на Черна гора. Но в момента главната ни цел е да вдигнем отбора физически и психически след шокиращия край на мача в Каунас. След скучно първо полувреме вкарахме два гола през второто, но и съперникът не си почиваше. Трябваше да заиграем с четирима нападатели и дадохме всичко, за да победим. Вярвам в отбора и винаги е било така. Просто нямахме късмет, не е краят на света", подчерта на пресконференцията преди мача с България селекционерът на черногорците Миодраг Радулович.

Той се спря на мача с България и подчерта, че в стартовите 11 ще има четири или пет нови лица. Според него, България идва необременена, но готова да създава проблеми.

"Ще се опитаме да бъдем по-добри от самото начало срещу България, да наложим нашия ритъм. Първият мач с България беше равностоен като представяне, но ние трябва да играем както през второто полувреме в Каунас. И вярвам, че с три точки ще се върнем в борбата за класиране. Част от спорта е да искаме и да се надяваме, макар че често в живота желанията изпреварват възможностите", коментира Радулович.

"За българите е по-лесно, защото ще играят по-спокойно, по-освободено. Вижте, футболът е жив организъм, не се управлява като предприятие или някаква фирма. Видяхте как подкрепяха литовците своя национален отбор. Резултатите им са далеч по-лоши от подкрепата. Ние също трябва да покажем желание и мотивация. Няма да се лутаме и се надявам реализаторските способности да са като в Литва", завърши селекционерът./БТА