Селекционерът на България – Ясен Петров, бе позитивно настроен след равенството – 1:1, срещу Словакия в контролната среща. Все пак специалистът призна, че не е останал доволен от някои неща, които е запознал родните футболисти още на почивката в австрийския град Рийд.

„От началото на срещата и от битката, която дадохме, съм доволен. Мисля, че първите минути можеше да водим с повече. Имахме шансове и през второто полувреме и в края на мача. Срещнахме много сериозен противник, който е в напреднала фаза от подготовката си. Дадохме шанс на някои хора да започнат, много млади имаше на терена. Допуснахме грешки, но има израстване в нашия отбор”, каза Петров.

„Футболът е игра на грешки, не смятам, че само в защита имахме. Направихме доста елементарни грешки, но това е заради младостта. Работим да ги отстраняваме и това ще стане. Не може да не отчетем, че създадохме много положения. Вкарахме хубав гол, ударихме греда. Продължаваме да тренираме и чакаме следващия мач”.

„Ще се опитваме всеки мач да изненадваме противника. Аз съм привърженик да експериментираме и дано изградим стил с постройка, която пасва на отбора. Вижда се, че всеки мач сме с различен състав. Четири мача изиграхме с различна схема. Днес отново решихме така в тази контрола. Трябва да даваме възможност на шест човека и всеки трябва да получи шанс. Хората, които влезнаха, също се представиха на добро ниво. Продължаваме да търсим най-добрия си облик”, констатира Джанини.

„Имам определени изисквания. Идва един момент, в който дойде умората, и почваме да правим елементарни грешки. Казахме си на полувремето някои неща, които на мен не ми харесаха. Футболът е такава игра, че винаги има проблеми, но ние винаги ще ги решаваме. Срещу Русия ще направим ротация, но първо трябва да възстановим момчетата. Според това кой как е уморен и кой какво болежки има ще дадем шанс на свежи хора да влязат и докажат себе си. Искаме тази победа и ще се стремим към нея”, завърши Ясен Петров.