Във връзка с постъпили множество запитвания, от СДВР уточняват в официално съобщение каква е била фактическата обстановка около преместването на мача от Европейските квалификации между България и Унгария от София за Пловдив. Срещата трябва да се проведе на 16-и ноември.

"На 24.10.2023 г. в сградата на Български футболен съюз е  проведена работна среща с представители на СДВР и ГДНП, инициирана от Българския футболен съюз. От страна на домакина на срещата са били изказани опасения, за провеждане на протестни мероприятия на 16.11.2023 г., по време на футболната среща между на отборите България и Унгария, с участие на футболни фенове на различни футболни  клубове. По време на среща представители на Българския футболен съюз са пожелали да бъде проверена  достоверността на информацията, за което да бъдат уведомени".

"В края месец октомври от СДВР е изпратен отговор до Българския футболен съюз, че от публично достъпните електронни медии е придобита информация за организиране на няколко протестни мероприятия по време на въпросната футболна среща, като е възможно и нарушение на обществения ред преди, по време и след приключването. Промените и последващата кореспонденция са единствено в компетентността на футболните централи на България, Унгария и УЕФА за окончателно решение", се казва в становището на Столичната дирекция на Вътрешните работи.