Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол - Александър Димитров, беше изключително щастлив след успеха с 1:0 срещу Израел в европейска квалификация. Димитров, който днес е рожденик, благодари на своите футболисти и призова България за търпение.

„Един приятел днес ми пожела играчите да не са ми купили риза и да ме зарадват с победа и те наистина го изпълниха. Това, което си казахме след мача е, че им благодаря за зрялото поведение и зрялото тактическа дисциплина, която показаха. Също така за себераздаването, което показаха и в предния мач срещу Естония. Трудът, който те вложиха, се радвам, че се материализира с тази хубава победа. Трябва ни увереност и по-добро футболно самочувствие“.

start-photo.bg
89 снимки

„Не ми хареса резултатът с Естония, но си има закономерни причини и хората трябва да го знаят, а не да хейтят. Двамата ни централни защитници Велко Йеленкович и Християн Петров за първи път се видяха в първия квалификационен мач. Те не се познаваха преди това. Играли са един срещу друг, но никога заедно. Затова ги сложих в една стая да си говорят и да се запознаят. Линията на четиримата ни защитници не са играли заедно, двамата вътрешни халфове срещу Естония също не са играли заедно. Така че, това е причината за този резултат и се надявам оттук нататък нещата да стават по-добри. Тези играчи го заслужават наистина“.

„Германия са актуалният европейски шампион в нашата възраст. При мъжете нещата вървят добре, но надолу мисля, че всичко си е ОК. На нас ни поставено да подготвим играчите за мъжкия национален отбор. Затова, още веднъж искам да благодаря на Кръстаич и Георги Иванов, че дадоха тези играчи да играят при нас. Мястото на тези играчи в момента, според мен и това, което видяхме, е тук. Да натрупат достатъчно игрово време, да натрупат достатъчно опит и с такива победи да натрупат достатъчно самочувствие, след което да излязат с мъжкия национален отбор, когато му дойде времето, и да го покажат, за да имаме и там резултати“.

„Целта е, ако може това време около три седмици, което имаме, е да се използва от играчите и техните треньори в клубовете да повишат още тяхното игрово ниво и кондиция. Благодаря на треньорите, които ги подготвят по клубовете, тъй като са важна част от този процес и са част от тази победа, защото нямаме време да ги подготвим тук. Още малко да повишат тяхното ниво. Ако някъде е имало някакво недоверие към тези състезатели, се надявам да са гледали този мач и да повишат доверието към тях, за да получават повече игрово време в техните клубове и да можем да бъдем още по-конкурентоспособни“, заяви Димитров.

Вижте какво каза още Александър Димитров във видеото.