Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров коментира за Gong.bg изтегления по-рано днес жребий за квалификациите за Евро 2023. България U21 попадна в група Е заедно с Нидерландия, Швейцария, Уелс, Молдова и Гибралтар.
 
"Труден жребий, но не се плашим. Ще играем срещу Нидерландия и Швейцария - това са два отбора, които разполагат с много таланти, а доказателството са успехите им в тази възраст. Бил съм в Швейцария и съм добре запознат с вниманието и грижите, които се полагат за развитието на младите футболисти. Ще кажа само, че там от години местната федерация стимулира финансово клубовете, които дават шанс на играчи до 21 години", поясни Димитров. 
 
Треньорът разкри, че през март и юни отборът ни ще участва в два турнира, в които ще се избистри групата за квалификациите. 
 
"Все още не са ясни съперниците в тези турнири, но съм доволен, че ще имам възможност да видя селектираните от мен играчи в игрова обстановка, а не само по време на тренировъчни лагери. Според мен е добре, че започваме квалификациите чак през септември, както и че първите срещи не са срещу фаворитите", каза още той.
 
Димитров, който от няколко дни е в Турция и следи подготовката на българските отбори, не скри задоволството си, че и у нас клубовете започват да обръщат внимание на младите.
 
"Обнадеждаващото е, че все повече наши отбори поглеждат към младите играчи. Ако досега това правеха предимно в Славия, виждаме, че и в Лудогорец залагат смело на таланти. След Доминик Янков, шансове получава и Димитър Митков. Имаме талантливи момчета, трябва обаче да играят, за да се развиват", коментира Димитров, който се прибира у нас на 1 февруари.
 
Той за пореден път заяви, че не желае да коментира защо е отказал да е сред кандидатите за селекционер на "А" отбора. 

„Мъжете си имат треньор и това е Ясен Петров. Работим перфектно, разбираме се и вярвам, че това ще продължи. И двамата сме заредени с позитивизъм, който ще се опитаме да предадем на всички около нас", добави младият специалист.