Голяма прокоба тегне над младежкия национален отбор по футбол на България. Това мнение сподели селекционерът на „лъвчетата” Александър Димитров след нулевото равенство на селекцията ни срещу Молдова в европейска квалификация. Димитров призна, че момчетата са направили почти всичко правилно, но голям малшанс пред гола е лишил отбора ни от успех срещу слабопредставилите се молдовци в София.

Антон Узунов
46 снимки

„Играхме добре, търсихме гола. Знаехме противникът как ще действа, и че няма да имаме пространства. Затова разчитахме на фланговете. Единственото, което бяхме запланували, е играта през центъра. Вкарахме гол, имахме греда. Голям малшанс и несправедливост. Смачкваш Уелс първите 30 минути – грешка. След това в Швейцария нелеп гол. В Холандия топката излиза навън и им зачитат гола. Срещу Швейцария тук голът на Филип Кръстев го отмениха заради нищо. Има голяма прокоба явно върху младежкия национален отбор. Имам критики към завършващия ни удар”

„Имахме комбинации, които трябваше да се центрират, но имахме и такива през центъра. Така се пробива такъв защитен блок. Ние гледаме много момчета в Европа. Лукас Петков е такъв, но той няма български паспорт. Правим всичко, за да може да играе. Йоан Стоянов дебютира днес. Велислав от Черно море също. Силвестър Джаспър е един от тях. Това ни е работата и да ги интегрираме. Ако може да се развият, още по-добре”.

„Работим и в психологически аспект. Правим всичко, но явно голяма прокоба тегне върху младежкия национален отбор”, заключи Сашо Димитров.