Българската делегация за Литва замина днес в доста камерен състав, като от ръководството на БФС липсваха знакови фигури. Освен президентът на централата Борислав Михайлов, за който се знаеше, че пропуска гостуването заради служебни ангажименти и срещи с хора от ФИФА, липсват вицерезидентите Емил Костадинов, Атанас Фурнаджиев, както и Йордан Лечков – отговарящ за националните отбори в предишни периоди.

Както е известно, вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов води групата за Каунас. Техническият директор Георги Иванов е неотлъчно до отбора, но отказа да говори пред медиите на Летище Варна. С отбора пътува и членът на изпълкома и бивш футболист на Левски Веселин Балевски, както и заместник-изпълнителният директор Христо Запрянов.

start-photo.bg
11 снимки

Отборът отпътува с чартърен полет от Варна в 11.00 часа днес. България ще играе утре от 16.00 часа на стадион „Дараюс и Гиренис“ в Каунас, а веднага след двубоя групата селекцията на треньора Младен Кърстаич се връща във Варна и оттам в лагера си в Разград. Втората среща от тази двойка мачове е на 20-и юни срещу Сърбия.

България е без актив след първите два мача, търпейки поражения с 0:1 от Черна гора и 0:3 от Унгария през март.

Автор: Атанас Василев/БТА