Футболният съюз на Сърбия (ФСС) ще напълни стадион "Дубочица" в Лесковац на 19-и ноември, когато Сърбия приема България в последния квалификационен кръг за европейското първенство, с деца.

Сайтът Mozzartsport cъобщи, че решението на централата е да пусне колкото се може повече деца до 14 години. В момента се говори с местни начални училища, както и с футболни школи в Сърбия. Амбицията е целият стадион да бъде пълен с момчета и момичета до тази възраст.

Както е известно, Сърбия е наказана да изиграе следващата си среща пред празни трибуни заради пет провинения на мача с Черна гора през октомври, а също така федерацията трябва да плати и глоба в размер на 89 250 евро.

"Напълно осъзнавайки факта, че нарушенията са извършени от нашите фенове и че сме били под условно наказание, ще поискаме отлагане или смекчаване на наказанието. Поради важността на предстоящия мач срещу България, ФСС ще използва всички законови средства, незабавно ще подаде жалба, ще се опитаме да облекчим положението за отбора", коментира човек от федерацията пред въпросната медия. "Искаме да създадем възможно най-добрата атмосфера на новопостроения стадион в Лесковац и да дадем пълна подкрепа на националния ни отбор. Ще бъде тъжно, ако тимът се завърне на Европейското първенство след 24 години и няма да има кой да ги поздрави. Независимо от резултата от обжалването, стадионът в Лесковац със сигурност ще бъде запълнен до последно място, защото правилата позволяват присъствието на най-малките фенове до 14 години".

Това не е първо наказание за сърбите с лишаване от публика на стадиона. Но благодарение на усилията на федерацията, предишното наказание от два мача без публика беше намалено до един мач, въпреки че същите или подобни нарушения трябваше да не се повтаря в продължение на две години.

От Футболния съюз на Сърбия обясниха още, че и при всички превантивни и охранителни мерки, които са предприети - всеки притежател на билет е бил задължен да прикачи паспорт или копие от лична карта, за да се индивидуализира отговорността, както и сътрудничеството с полицията при подготовката на мача, същото нарушение е повторено, т.е. обидни песни, които УЕФА определя като расизъм.

Това ще бъде последен мач и за двата отбора. Преди това България ще приеме Унгария, а Сърбия ще  играе контролна среща на 15-и този месец с Белгия./БТА