Силвия Радойска, която е селекционер на женския ни национален отбор по футбол, даде интервю пред сайта на ФИФА във връзка с днешната световна квалификация с Германия в Котбус за Мондиал 2023 в Австралия и Нова Зеландия.  
 
"От 7 години не сме участвали в квалификации. Очакваме този момент от много дълго време. Не сме играли официални мачове от цяла вечност.
 
За нас е чест и предизвикателство да се изправим срещу Германия, който е трети отбор в световната ранглиста. Наистина се радваме, че можем да срещнем толкова силен съперник", заяви Радойска. 
 
Последното участие в квалификации на националния ни женски отбор по футбол бе за Мондиала в Канада през 2015, като тогава балансът на тима беше отчайващ - 1 равенство, 9 загуби и 62 допуснати гола.
 
"Работих с националния отбор до 19 г. в продължение на 13 години. Сега мога да работя с най-добрите. Предстоящите  мачове са много полезни за нас, ще научим много. Германия и Португалия ни дават възможност да се надскочим. Не мисля, че сме много далеч от отбори като Сърбия, Израел или Турция. Ще направим всичко възможно, за да постигнем добри резултати.
 
Трябва да има повече момичета, които играят футбол. Това не е спорт, който е запазен за мъжете. Трябва да подобрим и нивото на треньорите в женски футбол. Целта ни е да постигнем резултати с отборите до 17 и 19 години. Ако това стане, до 3-4 години ще имаме успехи и с женския национален отбор", сигурна е 35-годишната Радойска.