Холандската легенда Рууд Гулит бе принуден да се извини публично, след като направи странен гаф след световната квалификация срещу България на „Амстердам арена“ в неделя.

Гулит, който в момента е помощник на селекционера Дик Адвокаат пусна видео от съблекалнята на „лалетата“ след успеха с 3:1 над родните национали.

Всяко чудо за три дни!

На 15-секундното клипче, което бе разпространено в Twitter, се вижда как голяма част от футболистите на Холандия боравят с телефоните си минути след последния съдийски сигнал на „Амстердам арена“.

Видеото предизвика доста полемики в социалните мрежи, а самият Дик Адвокаат обяви, че ще има сериозен разговор със своя асистент.

„Честно казано, мисля, че е много странно, че има подобен клип. Мисля, че е доста странно. Ще му го кажа лично. Ще говоря очи в очи с Гулит, мисля че така е правилно“, сподели Адвокаат, след като разбра за действията на своя асистент.

Робен скръцна със зъби на съотборници, ще има разговор

Гулит бе публично критикуван и по време на коментарното студио по националната телевизия на Холандия след края на мача, като един от гостите сподели, че това е „провинение за уволнение“.

„Направих клипчето в ентусиазма си, но след това осъзнах, че не трябваше да го правя“, сподели Гулит в декларация на официалния сайт на Холдандската футболна федерация, където се извини публично.

„Не мисля, че това бе добра идея от негова страна и му го казах лично, така че всичко е уточнено“, коментира след това Дик Адвокаат.