Българският национален отбор по футбол вероятно ще избере стадион „Христо Ботев“ в Пловдив за домакин на своите мачове в Лигата на нациите, като се очаква съоръжението да отговаря на всички изисквания от 4-а категория до 8 септември, когато ще се изправим срещу Северна Ирландия.

Въпреки че стадионът вече беше използван за приятелски мач с Иран през миналата година, той не беше напълно готов за официални срещи. Предишните домакинства на отбора в рамките на същия турнир бяха на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

„Лъвовете“ ще стартират участието си в тазгодишното издание на Лигата на нациите на 5 септември (четвъртък), стана ясно от обявената от УЕФА програма на надпреварата. Тогава селекцията на Илиан Илиев ще гостува на Беларус, а началният час е 21:45 ч. Три дни по-късно, 8 септември (неделя), нашите приемат Северна Ирландия от 19:00 часа. Октомврийската сесия в нашата група започва на 12 октомври (събота) от 19:00 ч., когато в България ще пристигне Люксембург, а на 15 октомври (вторник) от 21:45 ч. тимът ни има визита на Северна Ирландия.

Гостуването в Люксембург е насрочено за 15 ноември (петък) от 21:45 ч., а програмата завършва с домакинство на Беларус на 18 ноември (понеделник), пак от 21:45 ч.

Както е известно, в края на март трикольорите ще участват на турнир, организиран от ФИФА в Баку, като ще играят с Танзания (22 март) и домакина Азербайджан (25 март). В началото на юни ще гостуваме на финалистите на Евро 2024 Румъния (4 юни) и Словения (8 юни) за още две проверки, преди да се впуснем в битките от Лигата на нациите.