Националният отбор на България вече има нов селекционер и отново се появи искрица надежда. Колкото и тежко да е наследството, което оставя Красимир Балъков, не ни остава нищо друго освен да се надяваме Георги Дерменджиев поне малко да съживи отбора. Защото, както каза опитният наставник в турнира Лигата на нациите ще играем с тимове от нашата черга. Задачата на Дерменджиев няма да е никак лека, предвид състоянието, в което "трикольорите" се намират.

Всички сме наясно, че нямаме достатъчно качествени футболисти, но идва малко в повече Косово да ни тупа като брашнен чувал. Балъков може да търси колкото си иска оправдания. Каквото и да каже, е ясно, че се провали. Да, няма качество, но какво направи героят от САЩ 94? Каквото можа, обърка. И при селектирането на футболистите, и при тактическата постройка.

Срещу Англия представлявахме жалка картинка и Балъков на никой няма право да се сърди, освен на себе си. Той дори не успя да накара отбора да се брани, а ние искаме да видим нещо смислено в атака. Малко му се поразмина заради всичките мелета, които се случиха напоследък. Много е лесно да повтаря, че няма материал. Каквито футболистите, такъв и Балъков като треньор. Така излезе.

Не, че сме били цъфнали, но нашите състезатели бяха натрупали поне малко самочувствие по времето на Хубчев, но Балъков се погрижи пак да ходят като ударени. Експериментите му се оказаха пагубни и никой не бива да ги повтаря.

Всички мачове на България под ръководството на Балъков:

07.06 Чехия - България 2:1

10.06 България - Косово 2:3

07.09 Англия - България 4:0

10.09 Ирландия - България 3:1 (контрола)

11.10 Черна гора - България 0:0

14.10 България - Англия 0:6

Общо: Пет загуби и едно равенство при голова разлика 4:18.