Селекционерът на Босна и Херцеговина Роберт Просинечки похвали тима си за победата над България в контролата в Разград. Той отдаде заслуженото и на родните национали, които според него са се представили на ниво преди почивката. 

"От малко време сме заедно, само от три дни. Първото полувреме беше добро за нас, имахме само няколко грешки, които можеше съперникът да използва. Още трябва да работим за самоувереността си и работата на терена, но съм доволен като цяло. Това ще се навакса с времето", заяви Просинечки и коментира представянето на България. 

"В първото полувреме играха добре българите, ние допуснахме няколко грешки. Но впоследствие овладяхме инициативата и се представихме на високо ниво", добави Просинечки и продължи с анализа на играта на своя тим. 

"Имахме много положения, Кенан Кодро изпусна още един шанс. Отляво бяхме много активни, но имахме доста грешки в дефанзивен план. Всички тези пропуски обаче ще бъдат изчистени до следващата контрола, която е със Сенегал." 

"Играем с множество подавания, контролираме играта, това е хубаво. Само поздравявам отбора за тази победа, първа за годината. Това е едно добро начало за този национален отбор в този му нов вид", завърши хърватската легенда.