Контролната среща между националните отбори на Кипър и България през ноември ще се играе в Ларнака, а не в Никозия, съобщиха от футболната централа на островната държава.

Традиционно Кипър посреща противниците си в официалните мачове на Националния стадион ГСП в Никозия, намиращ се в предградието "Строволос". ГСП разполага с 22 859 места, а също така се използва и от столичните клубове АПОЕЛ, Омония и Олимпиакос.

Мачът Кипър – България на 16-и ноември обаче ще се играе на стадион "АЕК Арена" в Ларнака, който построен през 2015/2016 година. Съоръжението на "жълто-зелените" има капацитет от 7303 места, а размерите на терена - 105 m × 68 m. Според критериите на УЕФА, може да вземе и четвърта категория при лицензирането.

Контролната среща на 16-и другия месец е от 13.00 часа, а четири дни по-късно момчетата на селекционера Младен Кърстаич гостува на Люксембург. Двата мача са част от календара на ФИФА.

Кипър и България вече са играли в Ларнака няколко пъти, но на други стадиони. Имало е мачове на съоръжението "Антонис Пападопулос", който е собственост на Анортозис, както и на ГСЗ.