32-годишният азербайджански съдия Алияр Агаев ще ръководи срещата България- Уелс в сряда (14-и октомври) от турнира Лига на Нациите. Мачът на националния стадион Васил Левски е от 21.45 часа и от 4-ия кръг в група 4 на Лига В.

Помощници на Агаев ще бъдат Акиф Амирали и Зейнал Зейналов. Четвърти съдия е Рахим Хасанов, като всички те също са от Азербайджан. Делегат на УЕФА е Владимирас Бузмаковас от Литва, а съдийски наблюдател на европейската централа е Сокол Яреци от Албания.

37 снимки

Агаев е съдия на ФИФА от 2013-а година, а най-високото ниво от мачове, което е получавал е в груповата фаза на Лига Европа. Един от тези мачове е на 24-и октомври 2019-а година между Лудогорец (България) и Еспаньол (Испания), завършил 0:1.

През 2016-а година УЕФА му гласува доверие и му поверява финала на Европейското първенство за юноши до 19 години между Франция и Италия, който завършва 4:0.

Другите му мачове с българско участие обаче са позитивни за нашите отбори. Агаев ръководи мача Славия- Заглембе (Люблин, Полша) на 30-и юни 2016-а година, завършил 1:0 за белите. През 2013-а година пък е главен съдия на контролната среща между Казахстан и България, завършила 1:2 за нашите.